Последвайте Гласове в Международната агенция по енергетика публикува тримесечния си доклад

...
Последвайте Гласове в Международната агенция по енергетика публикува тримесечния си доклад
Коментари Харесай

Международната агенция по енергетика: Европа е изложена на риск от безпрецедентен недостиг на природен газ

Последвайте ”Гласове " в 
Международната организация по енергетика разгласява тримесечния си отчет за пазара на природен газ, в който се предизвестява, че Европа е изправена пред риска от „ невиждан “ дефицит на „ синьо гориво “ тази зима, като в същото време предлага то да се пести, оповестява " Радио Китай ".

Докладът показва, че с цел да се подсигурява, че запасите от природен газ ще бъдат задоволителни до края на отоплителния сезон, търсенето в страните-членки на Европейския съюз би трябвало да бъде понижено с 9% до 13% в съпоставяне със междинното равнище от последните пет години. Повечето от тези промени би трябвало да бъдат направени от потребителите, в това число понижаване и контролиране на температурата на централното отопление, както и икономисване от страна на промишлени и публични уреди.
Европейските страни от дълго време са мощно подвластни от съветските доставки на газ и нефт. След ескалацията на рецесията в Украйна, Европейският съюз последва Съединените щати в налагането на голям брой наказания против Москва, реакцията, породена от тях, изостри казуса с енергийните доставки. Някои медии оповестиха, че страни от Европейски Съюз се пробват да доставят полутечен газ от страни като Съединени американски щати и Катар, само че той е на прекомерно висока цена.
 

Източник: 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР